Program

Kongre Programı 
20 Kasım 2023 Pazartesi İzmir Ekonomi Üniversitesi, A Blok Konferans Salonu

 08:30 - 09:00 KAYIT
 09:00 - 09:30 Açılış Konuşmaları
 09:30 - 10:30   I. Oturum (Gıda)

Oturum başkanı: Prof. Dr. Aydın URAL 

Gıda Güvenliğinde Devletin Rolü Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR 

Sürdürülebilirlik ve Gıda Güvenliği Uzm. Bilge KEYKUBAT 

Başka bir tarım mümkün Neptün SOYER

 10:30 - 11:15 II. Oturum (Halk Sağlığı)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gönül DİNÇ HORASAN

Plastik gıda kapları çocuklarda olası sağlık etkileri ve korunmaProf. Dr. Raika DURUSOY

İnsani Acil Durum ve Afetlerde Bebek ve Küçük Çocuklar için Güvenli Gıda Durumu Prof. Dr. Nazan SAVAŞ

 11:15 - 11:30  Çay/Kahve Arası
 11:30-12:30 III. Oturum (Gıda)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. K. Nazan TURHAN 

Bebek Gıdalarında Mikrobiyal Gıda Güvenliği Ve Kalitesi Doç. Dr. Nural KARAGÖZLÜ 

Bebek Gıdalarında Kullanılan Katkı Maddeleri Prof. Dr. Yeşim ELMACI 

Bebek Beslenmesinde Kullanılan Süt Ürünlerinde Kimyasal Bulaşan Riskleri Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ 

Bebek gıdaları: Beslenme ve sağlık açısından karşılaşılan riskler Prof. Dr. Sibel KARAKAYA

 12.30- 14:00 Öğle yemeği
 14:00-15:00 IV. Oturum (Çocuk Sağlığı)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Suat ÇAĞLAYAN 

SAFFI nedir? Prof. Dr. Mehmet VURAL 

Çocuklarda Besin Zehirlenmeleri Prof. Dr. Esra ŞEVKETOĞLU 

Sağlıklı Beslenmede Küçük Dokunuşlar Prof. Dr. Tufan KUTLU

 15:00-15:45 V. Oturum (Tek sağlık bakış açısıyla mikrobiyom)

Tek Sağlık ve Mikrobiyom Prof. Dr. Gülfem Terek ECE

Çocuk beslenmesinde gıda mikrobiyomu ve önemi- Prof. Dr. Sine Özmen TOĞAY

 15:45- 16:00 Çay/Kahve Arası
 16:00- 16:30 Daha İyi Bir Yaşam İçin Güvenli Süt Üretimi – (Pınar Süt) Su arıtma sistemleri (Spring Water)
 16:30 -17:00 Bildiri sunumları ve tartışma 
 17:00-17:15 Kapanış